Auiliiliga Pu'upu'u O le Atina'e Fua o Fiber Optical ma Uaea Manaoga

I le 2015, o le manaoga o maketi i totonu o Saina mo fiber ma uaea sili atu i le 200 miliona kilomita autu, e tusa ma le 55% o le manaoga o le lalolagi.Ose tala lelei tele mo manaoga Saina i le taimi o le maualalo ole manaʻoga i le lalolagi.Ae o masalosaloga pe o le manaʻoga mo fiber opitika ma le uaea o le a faʻaauau ona tupu vave e sili atu le malosi nai lo le taimi muamua.

I le 2008, ua sili atu i le 80 miliona kilomita autu le manaoga o le maketi i totonu o le fale ma le maketi, e sili atu nai lo le manaoga maketi a le Iunaite Setete i le tausaga lava lea.I lena taimi, sa popole le toʻatele o tagata i manaʻoga i le lumanaʻi, ma na manatu nisi ua maualuga le manaʻoga ma o le a oʻo mai se suiga.I lena taimi, na ou faʻailoa atu i se fonotaga e faʻapea o le a sili atu i le 100 miliona kilomita i totonu o le lua tausaga le manaʻoga o le fiber opitika ma le maketi maketi a Saina.O faʻafitauli tau tupe na amata faʻasalalau i le afa lona lua o le 2008, ma o le siosiomaga o popolega na faatumulia ai le alamanuia.O le a le tulaga o le alava mata o Saina ma atinae uaea i nai tausaga o lumanai?O loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le saoasaoa, poʻo le tuputupu aʻe tumau, poʻo se paʻu.

Ae o le mea moni, ua silia ma le tausaga mulimuli ane, i le faaiuga o le 2009, o le alava mata o Saina ma uaea manaoga ua oo atu i le 100 miliona autu kilomita.I le maeʻa ai o le ono tausaga, o lona uiga, e oʻo atu i le faaiuga o le 2015, o le fiber opitika a Saina ma le manaʻoga uaea na oʻo atu i le 200 miliona kilomita autu.O le mea lea, mai le 2008 i le 2015 e le gata ina faʻaitiitia, ae o le televave o le tuputupu aʻe, ma le manaʻoga o maketi a Saina na o ia lava na sili atu ma le afa o le maketi o le lalolagi.O le taimi nei, ua toe fesili nisi tagata, poo le a le tulaga o le manaoga i le lumanai.O nisi tagata e manatu e toetoe lava a lava, ma o le tele o faiga faʻavae i totonu o le atunuʻu ua faʻalauiloaina e tusa ai, e pei o le fiber opitika i le fale, le faʻalauiloaina ma le faʻaogaina o le 4G, o le manaʻoga e foliga mai ua oʻo i le tumutumu.O le mea lea, o le lumanaʻi o le fiber optical ma le cable industry manaoga o le a le ituaiga o atinaʻe, o le a le mea e fai ma faavae mo le vavalo.O se popolega masani lea o le tele o tagata i totonu o pisinisi, ma ua avea ma faavae taua mo atinaʻe e mafaufau ai i a latou fuafuaga tau atinaʻe.

I le 2010, na amata ai ona maua e Saina le manaoga o taavale i le Iunaite Setete o le tele o tagata faatau taavale i le lalolagi.Ae o le fiber opitika ma le uaea e leʻi faʻaaogaina e le tagata lava ia, e mafai ona faʻatusatusa e tusa ai ma le tulaga o le faʻaaogaina o taavale?I luga ole laiga, o mea e lua e eseese tagata faʻatau, ae o le mea moni, o le manaʻoga mo fiber opitika ma uaea e fesoʻotaʻi atoa ma gaioiga a tagata.

Fiber optic fiber i le fale-mea e momoe ai tagata;

Fiber optic i le desktop--le nofoaga e galulue ai tagata;

Fiber optic i le nofoaga autu-O loʻo i ai tagata i le va o le momoe ma le faigaluega.

E mafai ona vaʻaia o le manaʻoga mo fiber opitika ma uaea e le gata e fesoʻotaʻi ma tagata, ae e fesoʻotaʻi foi ma le aofaʻi o tagata.

E mafai ona matou faʻamautinoa o le a tumau pea le maualuga o le manaʻoga mo le fiber opitika ma le uaea i le isi sefulu tausaga. O fea la o loʻo i ai le malosi faʻamalosi mo lenei manaʻoga maualuga?

1. Faʻaleleia fesoʻotaʻiga.Mainly o le faʻaleleia o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le lotoifale, o le fesoʻotaʻiga faʻapitonuʻu o loʻo i ai nei e faigata ona faʻafetaui i le atinaʻeina ma le faʻaogaina o pisinisi, pe o le fausaga o fesoʻotaʻiga ma le faʻasalalauga ma le manaʻoga e matua ese lava. le fa'aosofiaga autu o le maualuga o le mana'oga fiber optical i le lumana'i;

2. Mana'oga o le atina'eina o pisinisi.O le pisinisi o lo'o i ai nei e masani lava lua poloka tetele, fiber opitika i le fale ma atina'e feso'ota'iga. I le isi sefulu tausaga, o le lautele o le fa'aogaina o fa'aupuga atamai (e aofia ai fa'amaumau fa'amaumau atamai ma telefoni fe'avea'i atamai) ma le atamai fale ua noatia. e fa'alauiloa atili ai le mana'omia mo fiber opitika ma uaea.

3. Diversification of applications.With le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le fiber opitika ma le uaea i totonu o le fanua e le o fesoʻotaʻiga, e pei o le faʻatautaia o fale gaosi oloa, malosi mama, faʻaogaina o faʻamatalaga atamai i le taulaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le pulea ma isi fanua, o le manaʻoga mo fiber opitika. ma uaea i le fanua e le o fesoʻotaʻiga ua faʻateleina vave.

4. Tosoina o maketi mai fafo i le maketi Saina. E ui lava e le o iai i Saina lenei manaoga, ae o le a faʻaosofia ai le manaʻoga o le alava opitika Saina ma pisinisi uaea i le atinaʻeina o alamanuia pe a latou o atu i le tulaga faavaomalo.

E ui o loʻo tumau pea le maualuga o manaʻoga maketi, pe i ai ni aʻafiaga i le lumanaʻi? O le mea e taʻua o le lamatiaga o le faʻafuaseʻi ona leiloa le itu o le pisinisi, pe faʻafuaseʻi ona mou atu le manaʻoga tele. Matou te manatu o le a iai lenei lamatiaga, ae o le a le umi. e mafai ona i ai i tulaga, e aliali mai puupuu i le tausaga pe lua. O fea e masani ona sau ai le lamatiaga? I le tasi itu, e sau mai le mautu o le tamaoaiga, o lona uiga, pe o iai le manaʻoga ma le taumafaina, pe o loʻo i ai se numera tele. I le isi itu, e sau mai le faʻaogaina o tekonolosi, aua o le vaega o loʻo iai nei e faʻalagolago tele i le atinaʻeina o le faʻaogaina o tekonolosi. O le faʻafouina o tekonolosi o le a faʻauluina ai le taumafaina, ma a maeʻa le taumafaina, o le a faʻateleina le manaʻoga mo le gafatia atoa o fesoʻotaiga ma talosaga.

O le mea lea, e mautinoa lava o le manaʻoga mo fiber opitika ma uaea opitika o le a iai moni lava i le isi sefulu tausaga. fa'apipi'i, ma o lona uiga, le tekonolosi fa'asalalau.


Taimi meli: Sep-09-2022